<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=309609029588200&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blog

Håber du finder nyttig information i vores artikler.
Deltag gerne i kommentar sporet.

Modtag vores nyhedsbrev

Subscribe to Email Updates

Udvalgt indlæg

Nyeste blog

Ny taxalov kræver elektronisk kørebog

taxilov-min.jpg

Den nye taxalov træder i kraft 1. april 2018. Her er hvad den betyder for kravene til biler, der bruges til erhvervsmæssig persontransport.

Krav til taxier

Der er en lang række tekniske krav til taxaer, den fulde liste, kan du læse i taxaloven her. Herunder er et sammendrag af krav med fokus på kørselsregnskab.

Bilen skal indeholde følgende komponenter, der tilsammen udgør kontroludstyret:

    • Et kontrolmodul til registrering af passagerer i bilen. Det kan f.eks. være sædekontakter, der aktiveres, når folk sætter sig på sæderne.
    • Et kommunikationsmodul til trådløs, sikker og løbende overførsel af relevante data til kørselskontoret
    • Et modul med et satellitbaseret kommunikationssystem (GNSS) til løbende registrering og logning af taxiens geografiske position.
    • En hændelseslog, der registrerer alle hændelser vedrørende taxametret og tilsluttet kontroludstyr, herunder frakobling og strømsvigt.

Komponenterne og forbindelserne skal være monteret således, at de er sikret mod manipulation. Det er Autologs forsikringsgodkendte trackere selvfølgelig.

Taxaloven betyder, at fra den 1. april 2018 skal der føres en elektronisk kørebog, der er godkendt af SKAT. Der er en overgangsperiode frem til 31. december 2022, hvor et kørselskontor kan tillade, at visse taxier har installeret udstyr med de gamle krav. Læs mere om de gamle krav her.

Elektronisk kørebog godkendt af SKAT

Der er mange om buddet mht. GPS, tracking og elektroniske kørebøger i disse dage. Vi anbefaler, at man vælger en solid løsning fra et veletableret firma, der har styr på sine data. Og vi anbefaler en driftsikker løsning med hardware, læs mere om fordele og ulemper ved en kørebog med hardware her.

Autolog-systemet er en professionel kørebogsløsning til dig, der tager din kørselsdokumentation seriøst og ønsker at leve op til SKATs krav for dokumentation.

OBS! En elektronisk kørebog er ikke det samme som en triplog, læs mere om forskellen her.

Læs mere om, hvor nemt det er med en elektronisk kørebog

jannebeeken

Holder mig ajour med debatten i medierne, hos diverse tænketanke og i erhvervskredse. Tror på kontinuerlig uddannelse og indsamler konstant information for at spotte udviklingsmuligheder for marketingstrategier.

Dine kommentarer:

Fra Facebook