<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=309609029588200&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blog

Håber du finder nyttig information i vores artikler.
Deltag gerne i kommentar sporet.

Modtag vores nyhedsbrev

Subscribe to Email Updates

Udvalgt indlæg

Nyeste blog

Kørselsregnskab for selvstændige

 

kørselsregnskabselvstændige-min.jpg

Selvstændige erhvervsdrivende har tusind ting at tage sig af, og ved at mindske de administrative opgaver er der mere tid til de produktive. Hvad skal du have styr på i forhold til kørselsregnskabet? Kan du få penge tilbage for kørslen? Hvilke skatteregler gælder for dig som selvstændig? Få styr på det her.

Til at starte med skal du kende disse begreber ift. Kørselsregnskab; Kørselsfradrag, Kørselsgodtgørelse, Virksomhedsordning, Firmabil og Automatisk kørselsregnskab.

De forklares her nedenfor, og løsning finder du til sidst.

Kørselsfradrag for selvstændige      

Du kan som selvstændig få udbetalt kørepenge enten som kørselsgodtgørelse eller kørselsfradrag. Vi starter med fradraget, der betyder, at selvstændigt erhvervsdrivende kan fratrække udgifterne for erhvervskørsel. Kørselsfradrag (også kaldet befordringsfradrag) er et skattefradrag for dig, der kører mere end 24 km tur/retur pr. dag til din arbejdsplads. Fortvivl ikke over det komplekse i det, vi er heller ikke eksperter i skatteregler, derfor er de er inkluderet i vores software.

Fradraget kan beregnes enten som en del af bilens samlede udgifter, svarende til den erhvervsmæssige andel eller ud fra satserne for skattefri kørselsgodtgørelse.

Fradrag beregnes ud fra hvor langt du har til arbejde, hvor mange arbejdsdage du har på et år og opgørelsen af din skattepligtige indkomst, ikke din personlige indkomst.              

Kørselsgodtgørelse for selvstændige

Der er standard satser for kørselsgodtgørelse, som fastsættes af Skat hvert år. Dit kørselsregnskab som selvstændig beregnes ud fra disse skattetakster. Kørselsgodtgørelsen er skattefri, når du holder dig til satserne.

Erhvervsmæssig kørsel i egen bil

Satser år 2018

Satser år 2017

indtil 20.000 km

3,54

3,53

udover 20.000 km

1,94

1,93

Cykel, knallert eller 45-knallert

Sats       

Sats        

Ingen km begrænsning

0,52

0,52

Kørselsregnskab for selvstændige

I et kørselsregnskab skal du registrere:              

  • Kilometertæller ved både start og slut på dagens kørsel
  • Dato for kørslen
  • Fordelingen mellem privat- og erhvervskørsel

Du skal registrere kørslen hver dag; Din erhvervskørsel skal angives med destination og dokumenteres pålideligt. ”Dokumentationen skal sandsynliggøre regnskabets rigtighed”, skriver Skat. Skat kan afvise kørselsregnskabet, hvis det ikke er dokumenteret godt nok. Det kan du løse med automatisk GPS kørselsregistrering, der desuden giver dig nem inddeling af privat- og erhvervskørsel.

Firmabil og virksomhedsordning

Har du virksomhedsordning? Så kan du udnytte reglerne for fri bil (firmabil). Hvis du kører privat i en firmabil, har du “fri bil til rådighed”. Det skal du betale skat af.

Reglerne:

  • Du skal betale skat af en procentdel af bilens værdi plus miljøtillæg, lige meget hvor meget eller lidt du kører.
  • Det skal fremgå på din årsopgørelse eller forskudsopgørelse.
  • Skatten beregnes ud fra minimumsværdi 160.000 kr. Nye biler (under 3 år): Skatten beregnes ud fra nyprisen, (over 3år): Værdien sættes til 75 procent af værdien, dog mindst 160.000 kr.

Automatisk kørselsregnskab for selvstændige

Der er efterhånden mange automatiske elektroniske kørebøger på markedet. Som selvstændig skal du vælge en, der tager højde for skattereglerne, hvor end du befinder dig. Og vælg én med udviklingsservice inkluderet, så den opdateres løbende f.eks. med skattetakster og -regler. Så behøver du ikke bekymre dig.

Autologs elektroniske kørebog skabt med intuitivt design, der er nemt at navigere i. Prøv en elektronisk kørebog i 60 dage og oplev fordelene på egen krop - eller bil. 😊

Har du spørgsmål kan du fange os på tlf. 45 48 01 04 eller ved at udfylde vores online formular.

 

jannebeeken

Holder mig ajour med debatten i medierne, hos diverse tænketanke og i erhvervskredse. Tror på kontinuerlig uddannelse og indsamler konstant information for at spotte udviklingsmuligheder for marketingstrategier.

Dine kommentarer:

Fra Facebook