<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=309609029588200&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blog

Håber du finder nyttig information i vores artikler.
Deltag gerne i kommentar sporet.

Modtag vores nyhedsbrev

Subscribe to Email Updates

Udvalgt indlæg

Nyeste blog

Kan man snyde en elektronisk kørebog?

Elektronisk kørebog - kan man snyde?

Det er et spørgsmål vi får rigtig ofte. Først skal man vide, hvordan en elektronisk kørebog virker.

Hvad er GPS?

GPS aka Global Positioning System er et navigationssystem, der via satellitter giver placerings- og tidsinformation, hvor og når som helst. Det kræver, at der er en uhindret sigtelinje til fire eller flere GPS-satellitter.

Hvis du ikke vil ses af din GPS, kan du obstruere sigtelinjen. Det kan være med forskelligt materiale, som strålerne ikke kan komme igennem. Det er vigtigt at vide, hvis du har problemer med signalet – at noget fysisk kan obstruere det.

Hvordan virker GPS?

GPS-satellitter cirkulerer meget præcis rundt om jorden og sender signaler ud med information. GPS-enheder til en elektronisk kørebog anvender signalerne fra satellitterne og gennem geometrisk proces (kaldet trilateration) bestemmer de placeringen af enheden.

GPS-modtageren sammenligner den tid et signal blev sendt fra en satellit med den tid, det blev modtaget. Tidsforskellen fortæller GPS modtageren hvor langt væk satellitten er. Med denne information beregner softwaret bag en elektronisk kørebog afstanden mellem hvert sporingspunkt. Dermed kan den præcise afstand for hver tur måles, både mht. distance og i tid.

Baseret på placeringspunkter, kan den også beregne hastighed, afstand til destinationen og andre nyttige oplysninger.

Elektronisk kørebog med hardware

En elektronisk kørebog med hardware kunne typisk være en med en OBDII standard hardware.  Læs mere om OBD II standard her.

Læs mere om fordele og ulemper ved en elektronisk kørebog med hardware her.

Hvis du har en elektronisk kørebog tilkoblet via OBD stikket, kan man tage den ud af stikket, når man ikke vil bruge den, eller ikke vil ses. Det er dog helt overflødigt i Mileage Log, hvor private ture forbliver private – læs om det her. Du skal aldrig bekymre dig om nogen kigger dig over skulderen, da dit privatliv allerede er tænkt ind i produktet fra starten.

Autolog kørebogen indeholder dog en alarm funktion, som kan aktiveres således, du eller din administrator får en besked, hvis den afmonteres. Det kunne jo ske ved et uheld eller ved tyveri.

Hvis man har brug for at ændre på en tur i kørebogen. F.eks at flette en tur hvor man har haft et stop, kan dette ses i rapporten. Det er ofte hvis man har haft et privat ærinde – aflevering af børn i børnehave eller lignende.

Elektronisk kørebog som App

En elektronisk kørebog App er en hel anden ting end en elektronisk kørebog med hardware. Læs om fordele og ulemper ved en elektronisk kørebog App her. Kort fortalt skal man være en meget disciplineret og struktureret person for at kunne lave sit kørselsregnskab via App alene, da man både er afhængig af éns mobiltelefon og dennes batteri, samt ens egen hukommelse for at få det tændt og registreret. Man kan dog let ’snyde’ den ved selv at bestemme hvor og hvornår man tænder for den.

Kan man snyde GPS?

Når folk tænker, at de gerne vil snyde en elektronisk kørebog, handler det ofte om, at de enten ikke vil ses et sted (det kan løses i Autolog, som vist ovenfor), eller det modsatte, at man gerne vil have, kørebogen viser, man har været steder, man ikke har været. At man har kørt mere end man i virkeligheden har for måske at få udbetalt flere kørepenge?

Du kan ikke snyde en GPS til at bestemme en placering, den ikke har bestemt. Til gengæld ved vi af erfaring, at den måde du får flest skattefri kørepenge udbetalt på er denne. Man får op til 10% flere kørepenge med en GPS elektronisk kørebog, af den simple årsag, at man får det hele med. Mange små ture forsvinder ved manuel notering eller via App alene.

I sidste ende er det vel også kun rimeligt, at man får nøjagtigt de kørepenge, man er berettiget til, hverken mere eller mindre.

jannebeeken

Holder mig ajour med debatten i medierne, hos diverse tænketanke og i erhvervskredse. Tror på kontinuerlig uddannelse og indsamler konstant information for at spotte udviklingsmuligheder for marketingstrategier.

Dine kommentarer:

Fra Facebook